Bàrbara

Hola, sóc la Bàrbara!

Vaig néixer a Barcelona el 1987, però he viscut tota la meva infància a les muntanyes del Pallars Sobirà.

El 2013 vaig acabar els estudis de Joieria Artística a l'Escola d'Art La Industrial de Barcelona, el 2016 em vaig graduar en Belles Arts a la UB i el 2019 vaig realitzar un màster d'Educació Interdisciplinària de les Arts, en aquesta mateixa universitat.

Paral·lelament, m'he format com a clown a la Factoria DiMo de Barcelona i he realitzat cursos i seminaris de teatre experimental amb el col·lectiu Circ'Arena de Nàpols, Itàlia.

Sempre he combinat els estudis amb la meva carrera professional. M'he dedicat molts anys a treballar en una joieria artesanal, la Mon, del barri d'Horta. També he treballat com educadora artística en la Cooperativa el Drac Màgic de Barcelona, la qual és un referent a nivell de propostes educatives sobre la cultura audiovisual, des d'una mirada ecofeminista.

El 2018 vaig decidir venir a viure a Girona, on vaig gestar i parir la meva filla Greta i el meu projecte personal La Maleta de les Llegendes. Aquest projecte parteix de l'idea de fer adaptacions contemporànies de llegendes de la nostra cultura popular i oferir-les a través d'itineraris, espectacles i tallers dirigits a infants. L'objectiu principal és posar en qüestió els valors que en cada època i context anem generant i fomentar la creació de nous imaginaris, lliures, sostenibles i diversos.

Actualment, també col·laboro en la cooperativa Cultural Rizoma, desenvolupant projectes educatius relacionats amb l'art contemporani. Aquesta col·laboració nodreix i enriqueix la meva experiència professional en el sector, així com el meu bagatge personal: cada dia gaudeixo aprenent coses noves.

imatge de difusió maleta de llegendes
Fotografia de la Maleta llegendes