Olga Taravilla Baquero

Els estudis que han marcat la seva trajectòria van començar a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona amb el Graduat en Pintura i Escultura, per a continuar amb la llicenciatura en Història de l’Art i el Màster en recerca en Humanitats per la Universitat de Girona.

Al llindar entre la creació artística i la recerca, entre moltes altres inquietuds, camina amb la convicció de què el que la conforma com a persona són els dubtes, quelcom que la duu a caminar com una funambulista entre disciplines, lletres i formes, colors i volums, entre el passat i la contemporaneïtat. Gira, regira i hi torna.

Entre els fils possibles de la seva geografia, el seu focus actualment està centrat en la recerca constant de com, a més a més, pot comunicar-ho. Així neixen els projectes d’investigació històrica, la mediació artística, els treballs en comunitat, els mapes per on caminar, les hibridacions una vegada darrere l’altra. Què vol dir cultura?

Dones i músiques entre dos segles, és un dels projectes que estic treballant en l'actualitat. Es un projecte de la recerca focalitzat en l’estudi de la relació professional de les dones amb el món musical entre 1850 i 1950, per situar-les dins un context cultural en contínua transformació. Un recull documental que esdevé una font d'informació per al seu estudi i, alhora, vol ser també, un punt de partida per aprofundir en qualsevol dels temes proposats per a totes les persones interessades en el focus de la recerca o que busquen referents per a treballs similars.

Si voleu conèixer més també podeu consultar-ho al repositori digital de la Universitat de Girona

mapa de constel·lacions

També estic elaborant, per la seva publicació,  els continguts de la investigació del Premi de Recerca Joan Torró i Cabratosa que em va atorgar el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aviat, aviat veurà la llum la Cartografia musical del Montgrí: casinos, cafès i societats recreatives del 1850 al 1950.